Ga terug
+ servings

Hollandse meringues

Deze Hollandse meringues zijn op en top Nederlands door de bekende driekleur: rood, wit en blauw. Perfect voor Koningsdag of andere Hollandse evenementen.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • spuitzakken
  • ronde spuitmond
  • kwastje
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Doe de ronde spuitmond in de zak en vouw hem een beetje open, zet hem bijvoorbeeld in een glas. Met een kwastje breng je een strepen rode en blauwe kleurstof aan. Doe dit niet te dun, maar zeker ook niet te dik. Gel kleurstoffen vind ik hiervoor zelf het prettigst werken.
  • Vul de spuitzak met de meringue en spuit toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Je plaatst de spuitzak vlak boven het oppervlak en knijpt tot een mooi bolletje ontstaat. Trek de spuitzak langzaam iets omhoog. Stop dan met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg.
  • Het zal even oefenen zijn, het is echt niet erg als de eerste paar toeven niet gelijk naar wens zijn. De smaak is heus niet minder lekker 😉
  • Bak de Hollandse meringues in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.