Ga terug
+ servings

Caprese bladerdeeg hapjes

Met deze caprese bladerdeeg hapjes maak je iedereen blij. Ze zijn snel en makkelijk te maken, je kunt ze ook goed van tevoren maken en later opwarmen.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • groene (basilicum) pesto
  • 6 cherry tomaatjes
  • 12 bolletjes mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren. Bekleed de vakjes van een mini cupcake vorm met de kleine plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes op de bodem, zo voorkom je dat het te veel gaat rijzen.
  • Verdeel een beetje pesto over de bodem van de bladerdeeg bakjes, ongeveer een kleine theelepel per bakje. Doe ook in elk bakje een bolletje mozzarella en een half cherry tomaatje. Strooi wat kruiden over de hapjes.
  • Smeer de randjes van de bakjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de caprese hapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze caprese bladerdeeg hapjes zijn warm overheerlijk, maar ook koud zijn ze hartstikke lekker. Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.