Ga terug
+ servings

Avocado-limoen ijsjes

Ik volgde een workshop ijsjes maken bij Nice Fruitijsjes en maakte hier zelf avocado-limoen ijsjes. Dit recept staat nu online met handige tips en trucs!
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 2 kleine avocado's
  • sap van een kleine limoen (ongeveer 25ml)
  • 180 ml water
  • 75 gram suiker

Instructies

  • Los de suiker op in het water door rustig te roeren. Voeg de limoensap toe. Schil en snij de avocado’s en doe ze in een blender. Voeg de siroop toe en mix tot een glad mengsel. Proef even of het lekker is en net iets te zoet. Voeg eventueel nog wat limoensap toe.
  • Vul de ijsvorm met het mengsel en wacht tot ze bevroren zijn. In een Zoku zal dit ongeveer 7 minuten duren, in de vriezer een paar uur.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.