Go Back
+ servings

Guacamole

Guacamole is een heerlijk Mexicaanse avocado dip. Lekker met nachos en heerlijk bij een Mexicaans gerecht! Nacho schotel bijvoorbeeld.
Porties: 1 flink schaaltje

Ingrediënten

  • 2 middelgrote rijpe avocado’s
  • 2 el crème fraîche
  • sap van een halve limoen
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • rood pepertje (of een halve als je niet van heel pittig houdt)
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snij de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Je kunt het met een vork prakken, dan krijg je een wat grovere guacamole. Ik gebruikte een staafmixer voor een wat gladdere versie. Voeg de crème fraîche en het sap van de limoen toe en meng door de gepureerde avocado.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in fijne blokjes. Snij ook de knoflook, sjalot en het pepertje fijn. Meng dit door het avocado mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • That’s it. In een kleine 10 minuten staat jouw zelfgemaakte guacamole op tafel!
Bewaren

Guacamole kan je niet zo lang bewaren, aangezien het dan verkleurd.