Go Back
+ servings

Nacho schotel

Deze Mexicaanse nacho schotel is lekker snel te maken en smaakt overheerlijk. Ideaal voor drukke dagen en je weinig tijd heb om te koken.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 paprika’s (groen en rood)
  • 150 gram maïs (klein blikje)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100-150 gram nacho’s naturel
  • 100 gram geraspte kaas
  • beetje olijfolie om in te bakken

Serveren met

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze, samen met de knoflook, in een pan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul.
  • Voeg de fijngesneden paprika en de maïs toe, laat een paar minuutjes meebakken voordat je de tomatenblokjes toevoegt. Laat het mengsel even staan pruttelen, zo dikt het vocht van de tomatenblokjes gelijk een beetje in.
  • Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de nacho’s over de schaal en strooi hier de geraspte kaas overheen
  • Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de nacho schotel met sla, crème fraîche/zure room, zelfgemaakte guacamole en eventueel nog wat extra nacho’s.