Ga terug
+ servings

Perzik vanille tulband

Deze perzik vanille tulband is lekkerder dan je zou durven dromen. Een heerlijke frisse en romige cake met knapperig korstje vol stukjes fruitige perzik.
Porties: 16 personen (2,4 L tulband)

Ingrediënten

  • 420 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gram zure room
  • 300 gram perzik blokjes

Instructies

  • Meng bloem, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar in een kom en zet deze apart. In een andere kom klop je de boter en suiker romig. Voeg het vanille extract en de eieren één voor één toe tot deze helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg dan het bloemmengsel en de zure room afwisselend in delen toe. Spatel als laatst de blokjes perzik door het beslag. Stort het in een ingevette en bebloemde bakvorm.
  • Bak de cake in 60 minuten op 175 °C(boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin
Tips

Je zou voor deze cake nog een lekker glazuur kunnen maken van poedersuiker en perziksap of gepureerde perziken, maar zonder is hij ook al perfect.

Bewaren

De tulband kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar de tulband niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.