Ga terug
+ servings

Bosbessen roomkaas taartjes

Deze bosbessen roomkaas taartjes zijn een prima voorbeeld van lekkere frisse taartjes die je supersnel op tafel kunt zetten. Lekker makkelijk!
Porties: 16 taartjes

Ingrediënten

  • 8 velletjes bladerdeeg
  • 185 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 50 gram suiker
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 tl citroensap
  • 175 gram bosbessen (kan uit de diepvries)
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Haal de velletjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  • Roer in een kom de roomkaas alvast goed door, dit kan gewoon met een spatel. Voeg de suiker, citroenrasp en citroensap toe, roer tot een glad mengsel.
  • Halveer de plakjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, een theelepel per plakje is genoeg. Strooi wat bosbessen over de taartjes en smeer de randjes bladerdeeg in met het geklutste eitje.
  • Bak de bosbessen roomkaas taartjes in 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Zowel warm als koud zijn deze taartjes heerlijk. Na verloop van tijd wordt het bladerdeeg wel wat zachter, maar door ze even op te piepen in de oven zijn ze zo weer knapperig. Deze hapjes kun je dus al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.