Go Back
+ servings

Bladerdeeghapjes met brie en pecannoten

Gesmolten brie, ik ben er gek op. Zeker als het net als in deze hapjes wordt gecombineerd met bladerdeeg en pecannoten.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 stuk brie 200 gram
  • handje pecannoten
  • honing
  • ei om in te smeren

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 6 gelijke stukken, halveer deze diagonaal zodat je 12 driehoeken hebt.
  • Snijd het stuk brie in plakken, leg op ieder stuk bladerdeeg op het brede gedeelte een stukje brie. Verdeel er wat pecannoten over en drizzle er wat honing over.
  • Pak de punt van een stukje bladerdeeg en vouw deze om het hapje heen. Het worden hapjes die niet helemaal gesloten zijn.
  • Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met het geklutste ei.
  • Bak de hapjes in ongeveer 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte)
Tips

Varieer gerust met de noten, hazelnoten en walnoten doen het ook erg goed in dit hapje.

Bewaren

3-4 dagen goed verpakt buiten de koelkast.