Ga terug
+ servings

Donut balletjes met dulce de leche

Kleine donut balletjes op smaak gebracht met kaneel en gedipt in dulce de leche. Heerlijk als je het mij vraagt!
Porties: 80 stuks

Ingrediënten

  • 4 gram gist (gedroogd)
  • 20 ml lauw water
  • 85 ml lauwe melk
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 35 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 200 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • dulce de leche om te dippen

Instructies

  • Doe gist, water, melk en suiker in een kom. Roer door en laat 10 minuten staan, je zult zien dat de gist oplost en gaat bubbelen.
  • Doe het gistmengsel, boter, bloem, kaneel en ei in een kom en kneed tot een plakkerig deeg.
  • Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en stort het deeg erop, kneed nog even kort door en plaats het dan in een kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek tot het (ongeveer) in volume is verdubbeld.
  • Bestrooi jet werkblad weer met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Neem een uitsteker met 3,5 cm doorsnede en steek net zo lang rondjes uit tot het deeg op is. Leg deze stukjes deeg allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de plaat af en laat nog zo'n 30 minuten rusten. Verhit in de tussentijd een pan met olie tot 180 °C.
  • Bak de donut balletjes in 1,5-2 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Eenmaal afgekoeld (of juist nog een beetje warm) kun je ze serveren met dulce de leche om te dippen. Eet smakelijk!
Bewaren

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking.