Ga terug
+ servings

Eton mess

Een snel dessert dat niet netjes hoeft te zijn, dat is eton mess. In principe hoef je alleen maar de ingrediënten door elkaar te roeren en je bent klaar.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Verkruimel de meringues tot kleine stukjes. Dit kun je met je handen doen, maar je kunt ze eventueel ook met een mes fijner hakken. Ik heb de meringues uit de magnetron gebruikt, maar ook andere meringues volstaan. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Je kunt nu de aardbeien en meringue toevoegen en het geheel door elkaar roeren, maar je kunt het dessert ook opbouwen in laagjes zoals ik deed. Begin dan met wat stukjes meringue op de bodem, gevolgd door aardbeien en slagroom. Blijf doorgaan tot de glaasjes of potjes vol zijn. Eindig met wat stukjes aardbei bovenop.
  • Maak een eton mess kort voordat je hem serveert. Anders neemt de meringue het vocht van de slagroom op en dan mis je die lekkere knapperige stukjes.