Ga terug
+ servings

Candy bark

Candy bark? Dat is eigenlijk gewoon een grote zelfgemaakte en versierde chocoladereep. Ik vertel je hoe je hem maakt en wat je ermee kunt doen.
Porties: 1 bakplaat vol

Ingrediënten

  • chocola en/of candy melts in kleuren naar keuze
  • bijpassende sprinkles
  • cocktailprikker

Instructies

  • Smelt de chocola of candy melts. Je kunt dit au bain marie doen of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt, zet het schaaltje dan steeds per 10 seconden in de magnetron. Door gebruik van de magnetron kan de chocola al snel te heet worden en verbranden. Mocht je chocola nog te dik zijn wanneer het helemaal gesmolten is, dan kun je deze eenvoudig verdunnen.
  • Wanneer alles gesmolten is kan de pret beginnen! Schep met theelepels de gesmolten chocola op een met bakpapier beklede plaat. Zorg dat je de kleuren mooi verdeelt over de hele plaat. Pak nu een cocktailprikker en roer als het ware de chocola door elkaar. Neem de randen ook goed mee en ga net zo lang door tot je het patroon mooi vindt.
  • Nu de chocola nog zacht is decoreren we het ook gelijk. Begin met de grootste decoraties en verdeel deze over de chocoladereep. Daarna kun je ook de kleinere decoraties en sprinkles verdelen.
  • Laat de de candy bark buiten de koelkast helemaal uitharden, dit kan (afhankelijk van het weer) een paar uur duren. Wanneer de reep is uitgehard kun je hem in stukken breken of snijden.
Tips

Blijven de gesmolten candy melts te dik? Lees hier hoe je chocola en candy melts kunt verdunnen.

Hoe meer chocola je gebruikt, hoe groter je candy bark wordt. Ik gebruikte ongeveer 150 gram per kleur en maakte daar een flinke reep van ongeveer 20×30 centimeter van.

Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.