Go Back
+ servings

Perzik-prosciutto bruschetta

Een fris borrelhapje waar iedereen van zal smullen: perzik-prosciutto bruschetta.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 afbak ciabatta
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Topping

  • 200 gram ricotta
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1-2 el citroensap
  • peper en zout
  • 3-4 plakjes prosciutto
  • 2 perziken geschild en in partjes
  • basilicumblaadjes

Instructies

  • Snijd het brood in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie, knoflook, peper en zout in een kommetje en smeer de broodjes hier mee in.
  • Bak de bruschetta in 10 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe ricotta, knoflook, citroensap, peper en zout in een schaaltje en roer goed door. Smeer op de bruschetta.
  • Beleg verder met prosciutto, perzik en basilicum
Tips

De losse broodjes zijn goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 2 weken houdbaar.

Bewaren

Eenmaal belegd zo snel mogelijk serveren.