Ga terug
+ servings

Kip in parmaham

Deze kip in parmaham maakt iedere maaltijd compleet! Niet alleen snel en makkelijk om te maken, het resultaat is fantastisch lekker en smaakt naar meer!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • 6-8 plakken parmaham (afhankelijk van de grootte/dikte)

Instructies

  • Snij de kipfilets horizontaal open, je maakt er als het ware een soort zakje van. Zorg dat je slechts één kant opensnijdt. Snij de mozzarella in plakken, leg deze in de kipfilet. Verdeel ook wat pesto over de mozzarella. Een theelepel per kipfilet is genoeg. Vouw de filets dicht en wikkel ze in met parmaham. Als ze niet goed dicht blijven zitten kun je eventueel een cocktailprikker gebruiken.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en leg de kipfilets erin. Bak de kip in parmaham gaar in 20-25 minuten op 200 °C(boven- en onderwarmte).
  • Ik serveerde de kip in parmaham met aardappel wedges (direct meegebakken in de oven) en een lekkere salade.