Ga terug
+ servings

Aardbeien chocolade koeken

Deze aardbeien chocolade koeken zijn heerlijk fris en zomers. Ze hebben een krokant goudbruin randje en zijn heerlijk zacht in het midden, hier het recept!
Porties: 24 koeken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • halve tl baking soda
  • snuf zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 85 gram aardbeien, in kleine stukjes
  • 40 gram witte chocolade chips
  • 40 gram aardbeien chocolade (hier te koop)

Instructies

  • Doe de bloem, baking soda en zout bij elkaar in een kom en roer door zodat alles goed vermengd is. In een andere kom voeg je boter en de twee soorten suiker samen. Meng tot een romig geheel.
  • Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot dit volledig is opgenomen. Het bloemmengsel voeg je in delen toe, het wordt nu een kruimelig mengsel.
  • Als je aardbeien heel vochtig zijn, kun je ze met een keukenpapiertje een beetje droog deppen. Voeg dan de beide soorten chocola en de stukjes aardbei toe. Dit kun je heel voorzichtig met de mixer mengen, maar het werkt het best door dit met de hand te doen.
  • Draai balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als je deeg te plakkerig is om balletjes te maken, kun je het deeg eerst nog even koelen in de koelkast.
  • Hou voldoende afstand tussen de balletjes deeg, 10 centimeter moet voldoende zijn. Deze koeken lopen behoorlijk uit in de oven.
  • Bak de koeken in 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), of tot de randjes goudbruin zijn. Laat de koeken een paar minuten afkoelen op de plaat, verplaats ze dan naar een rooster waar je ze volledig laat afkoelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.