Go Back
–+ servings

Dulce de leche

Ik vertel je hoe je dulce de leche maakt, maar ook wat je allemaal kunt maken met de karamel pasta. Van vulling in een taart tot topping van een dessert!
Porties: 1 blikje

Ingrediënten

  • blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
  • ruime pan met water

Instructies

  • Dulce de leche is echt niet moeilijk om te maken, je moet alleen even wat tijd hebben. Verwijder het papieren wikkel en zet het blikje in een pan met ruim water, zorg dat hij ver genoeg onder water staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur koken. Terwijl de pan op het vuur staat moet je af en toe even kijken of het blikje nog wel genoeg onder water staat, giet indien nodig wat extra water in de pan. Als je blikje niet meer onder water staat heb je de kans dat hij ontploft en dat wil je natuurlijk niet. Ik laat zelf de deksel op de pan, dan verdampt het water ook minder snel.
  • Laat het blikje na het koken helemaal afkoelen voordat je ermee aan de slag gaat.
Bewaren

Ongeopend kun je het blikje wel een paar maanden bewaren op een koele en donkere plek. Geopend blijft het een week goed, bewaar dan wel in de koelkast.