Ga terug
+ servings

Citroencake met glazuur

Een op en top zomerse cake. Deze citroencake is niet alleen heerlijk fris, maar door het gebruik van slagroom is hij ook nog eens lekker romig!
Porties: 12 personen (1,5 L vorm)

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 2 el citroensap
  • 3 eieren
  • 275 gram bloem
  • 2 el citroenrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Glazuur

  • 175 gram poedersuiker
  • 3 el citroensap

Decoratie

  • verschillende kleuren fondant waar je bloemen van maakt

Instructies

  • Klop de boter en suiker tot een luchtig, romig mengsel. Klop de slagroom en citroensap door het mengsel. Voeg de eieren één voor één toe tot deze goed zijn opgenomen. Voeg nu bloem, citroenrasp, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in een cakevorm en bak deze in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cake helemaal afkoelen. Maak van het poedersuiker en citroensap een dik glazuur dat je over de cake heen giet. Voor een minder zuur glazuur vervang je een gedeelte van het citroensap voor water.
  • Maak nu eventueel wat bloemen van fondant. Plaats deze op de icing terwijl die nog een beetje nat is.
Bewaren

De citroencake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.