Go Back
+ servings

Griekse salade

Een Griekse salade maken is niet moeilijk. Met dit snelle recept staat jouw zomerse salade zo op tafel. Serveer als bijgerecht of lunch er lekker mee.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • kleine krop ijsbergsla
  • kleine komkommer
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram feta
  • handje zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • olijfolie of andere dressing naar keuze

Instructies

  • Een salade maken is gelukkig niet moeilijk. We beginnen met alles fijnsnijden. De sla mooi fijn, de komkommer in stukjes, de ui in (halve) ringen, de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de paprika in reepjes.
  • Doe dit allemaal bij elkaar in een kom en voeg ook het handje olijven toe. Hussel alles even flink door elkaar.
  • Naar smaak kun je nu olijfolie of een andere dressing toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan, de meeste salades vind ik het lekkerst zonder dressing. Maar laat je daar niet door weerhouden, maak het zo lekker als je zelf wilt!
Tips

Deze salade past natuurlijk prima bij bijvoorbeeld de souvlaki die al online staat, maar binnenkort deel ik nog een lekker Grieks gerecht waar ik het zelf bij at.

Bewaren

Deze salade is max. twee dagen luchtdicht verpakt in de koelkast te bewaren.