Ga terug
+ servings

Risotto met broccoli en kip

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer deze risotto met broccoli en kip dan eens. Het is een eenvoudig recept met een ontzettend lekker resultaat!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 2 tomaten
  • 300 gram risottorijst
  • mespuntje saffraan
  • peper en zout (naar smaak)
  • 7 dl bouillon (groente of kip)
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snij de groenten, snipper de ui, snijd de paprika in reepjes, de tomaten in blokjes en de snij de roosjes van de broccoli.
  • Bak de kipblokjes in boter rondom bruin en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Doe de blokjes kip in een schaaltje en zet even apart. In dezelfde pan fruit je de ui in een beetje olie. Voeg de risottorijst en het saffraan toe. Bak tot de korrels gaan glanzen en een beetje doorzichtig worden.
  • Verwarm de bouillon en voeg en soeplepel toe aan de rijst, roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg de kip en groentes toe aan de rijst. Schep ook steeds wat bouillon in de pan, voeg pas een nieuwe lepel toe als het vocht van de vorige is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is.
  • Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto, laat de pan afgedekt zo’n 5 minuten rusten.
  • Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!
Tips

Je kunt je bouillon uiteraard zelf maken, ik gebruikte zelf dit keer een blokje.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.