Ga terug
+ servings

Bramen curd

Lemon curd is het meest bekend, maar ook andere ingrediënten lenen zich goed voor curd. Bramen bijvoorbeeld! Ik geef je het recept voor bramen curd!
Porties: 600 ml

Ingrediënten

  • 300 gram bramen
  • 4 el citroensap
  • 200 gram suiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 60 gram ongezouten roomboter

Instructies

  • Pureer de bramen en zeef alle pitjes eruit. Doe de puree, citroensap, suiker, zout en eieren in een steelpan. Roer tot een egaal mengsel.
  • Zet de pan op een laag vuur en voeg de boter toe. Roer rustig tot de boter helemaal is opgelost en blijf daarna nog ongeveer 10 tot 15 minuten roeren tot het mengsel is ingedikt tot yoghurt dikte.
  • Giet de bramen curd dan in schone potjes, draai de deksel er op en zet ze op hun kop. Laat ze in ieder geval 5 minuten zo staan voordat je ze weer rechtop zet. Je hoort een klik van de deksel als je dit doet, nu zijn ze vacuüm gezogen.
Tips

Je kunt de curd gebruiken voor taarten, vervang bijvoorbeeld de lemon curd in de lemon meringue pie, maar je kunt er natuurlijk nog veel meer recepten mee maken. Of je smeert gewoon een beetje op je brood, serveert het bij een bolletje ijs, of je doet wat door je yoghurt. Genoeg lekkere toepassingen!

Bewaren

Ongeopende potjes bramen curd kun je op een donkere koele plek een jaar lang bewaren. Na openen zet je het in de koelkast, daar blijft het ook nog best wel even goed.