Ga terug
+ servings

Eenpans pasta met chorizo

Een snelle eenpans pasta met chorizo is niet alleen heel lekker, maar ook vlot te maken zonder een berg afwas. Je hebt slechts 1 pan nodig!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram tomaten
  • 2 uien
  • 2-3 puntpaprika's
  • 250 gram chorizo
  • handje basilicum blaadjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 400 ml bouillon (of water)
  • geraspte (Parmezaanse) kaas

Instructies

  • Snij de tomaten in blokjes, de ui in stukjes, de puntpaprika’s in reepjes en de chorizo in plakjes.
  • Doe alle ingrediënten in een grote pan. Ik brak de spaghetti in tweeën zodat het wat beter paste. Voeg ook de geperste knoflook toe, wat basilicum blaadjes en peper en zout naar smaak. Giet de bouillon erbij in de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en het vocht is verdampt.
  • Serveer de pasta, eventueel met een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas en een extra blaadje basilicum.
Bewaren

3-4 dagen te bewaren in de koelkast.