Go Back
+ servings

Spinazie feta quiche

Voor de liefhebbers van spinazie maakte ik deze spinazie feta quiche. Zelfs als je geen liefhebber bent zul je deze quiche zeker lekker vinden!
Porties: 4 personen (vorm van 28 cm)

Ingrediënten

  • 1x het recept voor quichedeeg (recept)
  • 500 gram verse spinazie
  • 200 gram feta
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 5 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak het quichedeeg volgens het recept. Terwijl het deeg in de koeling ligt, kun je de vulling vast voorbereiden.
  • Doe een scheutje olie in een pan en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie helemaal uitlekken, knijp of druk eventueel het vocht eruit als het niet goed uitlekt. Snij de spinazie dan wat fijner.
  • In een kom klop je de eieren met de crème fraîche los, voeg de feta, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, spinazie, zout en peper toe. Roer tot een egale massa. Je kunt eventueel wat feta, kaas en pijnboompitten achterhouden om over de quiche te strooien voor hij de oven in gaat.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Giet de vulling in de vorm en strooi de laatste feta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de taart.
  • Bak de quiche in 30-40 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). De vulling moet stevig zijn.
  • Serveer de quiche terwijl hij nog warm is.
Tips

Wij hadden hier genoeg aan met 4 personen, als je er met meer van wilt eten zou ik er nog een lekkere salade bij serveren.

Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).