Ga terug
+ servings

Tomaten salsa

Superlekker en ontzettend snel te maken deze tomaten salsa saus. Binnen no-time plof je op de bank voor een goede film met nacho's en je zelfgemaakte dip.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • teentje knoflook
  • rode peper
  • ui
  • sap van 1 limoen
  • handje verse koriander

Instructies

  • Makkelijker kan haast niet. Pers het teentje knoflook, snij de peper (zonder zaadjes) fijn, de ui in blokjes, pers de limoen uit en hak de koriander grof. Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
  • Nu is het aan jou de keus of je houdt van een grove tomaten salsa of dat je er liever iets meer een saus van maakt. Ik maakte het met de staafmixer even wat fijner, een soort dikke, grove saus. Je kunt er ook een egale saus van maken zonder dat je daar nog stukjes ui en peper in kunt zien. Zelf vind ik het lekker als de salsa nog een beetje grover is, zoals je ziet op de foto dus.
Tips

Als je besluit de tomaten salsa zo te laten, kun je het ook prima met bruschetta’s serveren. Zo als een saus mag ik er graag mijn nacho’s in dippen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten waarbij je het kunt serveren.

Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.