Ga terug
+ servings

Duo chocolade vanille koekjes

Deze duo chocolade vanille koekjes zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens ontzettend leuk om te maken!
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei
  • snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 280 gram bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 40 gram witte chocolade chips
  • 40 gram melk chocolade chips
  • extra chocolade chips ter decoratie

Instructies

  • Doe de boter, suiker, ei, zout en vanille extract in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het bloem en bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Halveer het koekdeeg. Aan de ene helft voeg je de cacaopoeder toe, kneed dit er doorheen en voeg dan de witte chocolate chips toe die je er ook weer doorheen kneedt.
  • Aan de andere helft deeg voeg je de melk chocolate chips toe.
  • Mocht het deeg heel plakkerig zijn, kun je het deeg even een uurtje in de koelkast zetten, anders kun je gelijk verder gaan.
  • Voor het maken van één koekje pak je van het vanille- en chocolade deeg een klein beetje deeg, ongeveer ter grootte van een flinke knikker. Plak deze bolletjes aan elkaar en rol er een balletje deeg van.
  • Leg alle bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets platter. De extra chocolate chips kun je in het deeg drukken. De witte op de chocolade kant en andersom.
  • Bak de koekjes gaar en goudbruin in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel, hier blijven ze zeker twee weken goed.