Ga terug
+ servings

Pannenkoeken

Ook zo dol op pannenkoeken? Dan mag een goed basisrecept niet ontbreken! Met dit recept bak je gelijk een hele stapel heerlijke pannenkoeken.
Porties: 18 dunne pannenkoeken

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 liter melk
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen.
  • Ik bak zelf de pannenkoeken het liefst in een pannenkoekenpan met een klontje boter. Dat vind ik het lekkerst werken en de boter maakt ze nog lekkerder. Je kunt ook olie of een bakspray gebruiken als je dat prettiger vindt.
  • Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Tips

Dit recept is ook prima om mee te variëren. Ik ben bijvoorbeeld dol op pannenkoeken met spek en appel of juist met spek met kaas.

Bewaren

Hier thuis zijn wij allemaal grote pannenkoeken liefhebbers en we maken altijd het hele recept. We krijgen ze eigenlijk nooit allemaal op, maar we genieten wel van een pannenkoek bij het ontbijt of de lunch de volgende dag.