Go Back
+ servings

Kruidige perencake

Deze kruidige perencake is perfect voor het najaar. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze cake maakt aan de hand van een heerlijk en eenvoudig recept.
Porties: 12 personen (cake van 25 cm)

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 2 eieren
  • 240 ml volle melk
  • 60 gram ongezouten roomboter (gesmolten en afgekoeld)
  • 2 peren
  • eventueel grove kaneelsuiker ter decoratie

Instructies

  • Neem 2 kommen, eentje voor de droge ingrediënten en de ander voor de natte. In de eerste kom voeg je bloem, bakpoeder, kruiden, suiker, zout en citroenrasp samen.
  • In de tweede kom doe je de eieren, melk en boter. Voeg toe aan de kom met droge ingrediënten en mix tot een glad beslag.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Eentje snij je in blokjes, de ander in plakjes. Voeg de blokjes toe aan het beslag en spatel ze er doorheen.
  • Stort het beslag in een met bloem bestoven cakevorm. De schijfjes peer zet je voorzichtig in het beslag. Duw ze er niet te ver in, het beslag zal nog rijzen en anders zijn de plakjes peer niet meer goed zichtbaar. Strooi eventueel nog wat grove kaneelsuiker over het beslag heen.
  • Bak de perencake in 50-60 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort, daar laat je hem volledig afkoelen.
Bewaren

De cake bewaar je luchtdicht verpakt buiten de koelkast, daar blijft hij zo’n 4 dagen goed.