Go Back
+ servings

Cheesy kaascroissants

Dol op kaascroissants? Dan zul je deze zelfgemaakte cheesy kaascroissants al helemaal verrukkelijk vinden! In het klein zijn ze perfect voor bij de borrel.
Porties: 6 grote of 18 kleine croissantjes

Ingrediënten

  • blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • halve bol mozzarella
  • handje geraspte Goudse kaas
  • ei voor bestrijken

Instructies

  • Je kunt zowel kleine als grote croissants maken. Groot zijn ze lekker voor de lunch of als grotere snack, maar bij de borrel zijn kleintjes erg leuk! In dit artikel zie je hoe je het deeg voor een grote croissant omtovert naar 3 kleine croissantjes.
  • Leg een blokje mozzarella op het het deeg en strooi er wat geraspte kaas over. Vouw de puntje deeg een beetje om het blokje mozzarella, rol hem dan vast een stukje naar binnen en zorg dat de mozzarella goed ingepakt zit. Rol dan het croissantje verder op.
  • Smeer de croissants in met het geklutste ei, strooi wat extra geraspte kaas over de croissants.
  • Bak de kaascroissants in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin. (15 minuten voor de kleintjes, 18 voor de grotere).
  • Warm vind ik ze zelf het lekkerst, maar ook koud zijn hartstikke lekker. Je zou ze zelfs nog even kunnen opwarmen, schuif ze dan voor een paar minuutjes op 200 graden in de oven.
Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.