Ga terug
–+ servings

Chocoladeletters versieren

Weet je dat chocoladeletters versieren heel eenvoudig en ontzettend leuk is om te doen? Ook heel erg leuk de gepersonaliseerde letters cadeau te geven.
Porties: 5 chocoladeletters

Ingrediënten

  • 5 chocoladeletters in smaak naar keuze
  • 250 gram chocola ter decoratie (wit, melk of puur, de keuze is aan jou)
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • spuitzak + stervormige spuitmond (bijvoorbeeld 1M)

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Als je de chocolade in de magnetron smelt, doe dit dan met korte intervallen (10 seconden) om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Eenmaal gesmolten, laat je de chocolade wat afkoelen. Klop ondertussen de boter luchtig en romig.
  • Voeg de boter toe aan de ietwat afgekoelde chocolade en roer tot een egale massa. Dit mengsel moet wat indikken en steviger worden voordat je het in de spuitzak doet, anders behoudt de chocolade zijn vorm niet.
  • Als het chocolade mengsel dik genoeg is, schep je het in een spuitzak en kun je de chocoladeletters naar wens versieren. Nadat je de chocolade hebt opgespoten, versier je deze met kruidnoten en sprinkles. Of iets anders natuurlijk, maak ze zo gezellig als je wilt!
Tips

De opgespoten chocolade hardt na verloop van tijd uit, maar blijft ietsjes zachter dan de letter zelf. De kruidnootjes worden ook wat zachter, maar zelf vind ik dit juist heel erg lekker.

Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.