Ga terug
+ servings

Kerstkransjes van schuim

Voor deze kerstkransjes van schuim heb je maar een paar ingrediënten nodig. Een schaal vol staat gezellig op tafel, of hang ze in de kerstboom!
Porties: 30 kransjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 80 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de eiwitten en kristalsuiker met elkaar tot je stijve pieken hebt. Deze moeten recht overeind blijven staan, de puntjes mogen niet ombuigen.
  • Spatel hierna voorzichtig de (gezeefde) poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Je moet voorzichtig kloppen, maar niet te lang. Anders is alle lucht uit het mengsel.
  • Voordat je je schuim in de spuitzak schept moet je kleurstof in je spuitzak aanbrengen. Doe je spuitmondje (Wilton 1M) in de zak en drie rode streepjes van ongeveer vier centimeter lang in de spuitzak. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een sateprikker of een kwastje. Schep voorzichtig het schuim in de zak, je wilt je strepen nu niet ‘kapot’ maken.
  • Spuit nu kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zien ze er niet al ontzettend leuk uit?
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 80 °C. Dit is lang maar de temperatuur is dan ook laag, de schuimpjes kunnen zo goed drogen in de oven.
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.