Ga terug
+ servings

Kerstboom koekjes

Deze vrolijke kerstboom koekjes zijn hartstikke makkelijk zelf te maken op drie manieren met dit recept.
Porties: 6 koekjes

Ingrediënten

  • 6 Gingerbread koekjes (+ kerstboom uitsteker)
  • Royal icing (20-seconden icing)
  • Bruin (Americolor chocolate brown)
  • Groen (Sugarflair holly green)
  • Rood (Sugarflair christmas + drupje Americolor Maroon)
  • Wit
  • Spuitzakken + spuitmondjes (2 – Wilton)
  • Kwastje
  • Kristalsuiker
  • Gouden parels
  • Gouden suiker sterretjes (Sweet Choice by Wendy)

Instructies

  • Versierde kerstbomen met gouden ballen, een mooie slinger en een gouden ster boven op. Een typische kerstboom dacht ik zo. Maak met de groene icing als eerste de boom. De stam maak je pas later.
  • In de natte icing plaats je gouden parels en bovenop een gouden ster. Als het bovenste laagje er wat droger uit ziet kun je met bruine icing de stam maken. De rode slingers maak je pas als de koekjes helemaal droog zijn. Ik laat ze zelf minimaal 8 uur drogen. Als je rode glitters hebt zou je deze nog over de natte rode icing kunnen strooien om ze extra feestelijk te maken.
  • Besneeuwde kerstbomen, zoals je ze in het bos tegen zou kunnen komen. hiervoor maak je met groene icing eerst de boom. Laat een uurtje drogen voordat je de stam met bruine icing maakt.
  • Nadat de icing volledig gedroogd is kunnen we de sneeuw aanbrengen. Eerst gewoon wat lijntjes alsof er sneeuw op de takken ligt. Maak dan je kwastje nat en veeg de icing wat uit zodat er wat meer diepte in komt. Strooi tot slot nog wat suiker over de natte icing om het af te maken.
  • Deze boompjes zijn een combinatie van de eerste twee. Besneeuwd, maar wel versierd. Ook hier geldt: eerst de groene boom, als dit droog is de stam. Volledig laten drogen voordat je verder gaat.
  • De sneeuw breng je op dezelfde manier aan. Alleen heb ik hier geen kwastje gebruikt. Ik had namelijk wat meer ruimte nodig om met rode icing de stippen te kunnen zetten.
  • Laat de icing op de koekjes goed drogen en je heb een overheerlijk bos ?
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!