Ga terug
+ servings

Cranberry muffins

Bessenliefhebbers opgelet! Deze fruitige cranberry muffins zijn helemaal niet moeilijk om te maken en hartstikke smakelijk.
Porties: 8 tot 10 muffins

Ingrediënten

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram zachte ongezouten roomboter
  • 150 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 225 gram bloem + beetje extra
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 gram gedroogde cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Vet eerst alle vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem. Doe je cranberries in een schaaltje en schep hier een lepel bloem bij. Meng dit er goed doorheen. De bloem zorgt ervoor dat de cranberries straks niet naar beneden zullen zakken in je beslag.
  • Meng de suiker en boter in een kom tot een luchtig mengsel en voeg hierna het ei toe.
  • In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg dit afwisselend met de melk bij je boter mengsel. Voeg als laatste de cranberries toe, hou een aantal apart.
  • Schep je beslag in de vormpjes en strooi de achtergehouden cranberries hier over.
  • Bak de muffins in zo’n 35-40 minuten goudbruin.
  • Eventuele bloemresten kun je met een (vochtig) kwastje zo van de cranberries bovenop afvegen. Ik gebruikte zoals je ziet geen muffinvorm maar kleine broodvormpjes, deze komen bij Albert Heijn vandaan. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een muffinvorm bakken.
Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.