Go Back
+ servings

Driedubbele chocolade kerstkransjes

Deze driedubbele chocolade kerstkransjes zien er toch verrukkelijk uit? Probeer hier maar eens wat van over te houden voor de kerstvisite!
Porties: 25 kransjes

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 90 gram ongezouten roomboter

Extra benodigdheden

  • 4 wegwerpspuitzakken
  • spuitmondje 1M van Wilton (+ grote coupler)
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  • De chocolade die ik gebruik is van Callebaut, ontzettend lekkere chocola die ik iedereen kan aanraden. Ik kocht deze zakken met een kilo chocola (wel ja, waarom niet) bij Makro. Je kunt natuurlijk ook gewoon repen chocola uit de supermarkt gebruiken. Omdat we 3 kleuren chocola gebruiken die tegelijk gesmolten moeten worden hebben we even alle handjes nodig. Daarom ook geen foto’s van deze stappen, ik zal het goed proberen uit te leggen.
  • Begin met het luchtig en romig kloppen van de boter, verdeel dit vervolgens over 3 schaaltjes.
  • Neem voor de chocolade drie schaaltjes die tegelijk in de magnetron passen. Doe in elk schaaltje 2/3 van de chocola en plaats in de magnetron. Belangrijk is dat je de magnetron niet te lang aanzet, als je chocola verbrandt kun je er niets meer mee. Zonde natuurlijk! Begin met 20 seconden en roer de chocola dan even door. Niet alles gesmolten? Zet de schaaltjes steeds voor zo’n 10-15 seconden terug in de magnetron. Als bijna al je chocola gesmolten is voeg je de achtergehouden chocola toe. Blijf roeren tot alles gesmolten is.
  • Als alle chocola gesmolten is voeg je dit toe aan het schaaltje met boter. Dit is nodig zodat de chocola wat indikt, dan kun je er beter vormen van spuiten. Meng de chocolade goed met de boter tot het een gladde massa is. Doe het dan in de spuitzak. Hier hoeft geen spuitmondje op, knip de puntjes er ook nog niet vanaf.
  • Zet op de vierde spuitzak de coupler en het spuitmondje. Knip van de spuitzakken met chocola de puntjes af en zet deze tegelijk in de spuitzak met het spuitmondje erop.
  • Spuit op het bakpapier mooie ronde kransjes. Door de spuitzak steeds een beetje te draaien in je hand krijg je ook een ander patroon. Als je alle kransjes gespoten hebt laat je ze volledig afkoelen/uitharden.
Bewaren

Als je de kerstkransjes luchtdicht bewaart kun je ze zeker een maand bewaren!