Go Back
+ servings

Banoffee Pie

Zoetekauwen zullen ontzettend blij worden van deze overheerlijke banoffee pie. Zeker uitproberen dus!
Porties: 8 tot 10 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 3 el ijskoud water
  • snuf zout
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 5 bananen
  • 200 ml slagroom + 1 eetlepel suiker
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Maak eerst de caramel, dit doe je door een blikje gecondenseerde melk gedurende drie uur zachtjes te koken. Haal het papiertje van het blikje af en zet het in een ruime pan. Giet hier kokend water op en laat het zachtjes koken. Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je straks de hele keuken onder de caramel en dat wil je niet! Laat het blikje vervolgens afkoelen.
  • Maak nu het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft. Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Vet een bakvorm in met bakspray of boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem.
  • We gaan de bodem blind bakken. Neem een stukje bakpapier en maak dit nat onder de kraan. Wring het goed uit en verdeel het bakpapier over de bodem. Vul de bodem met rijst of droge bonen en bak de taart in ongeveer 35 minuten af. Verwijder 10 minuten voor het einde de inhoud zodat de bodem mooi bruin wordt. Laat de taartbodem afkoelen
  • Verdeel de caramel over de bodem van de taart en zet de taart weg in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren ga je de taart afmaken, de banaan kan anders bruin worden. Bij mij heeft hij toch een nacht in de koelkast gestaan en dit is wel goed gegaan.
  • Halveer de bananen en snij ze in tweeën. Klop de slagroom stijf met het suiker. Ik heb zelf niet zoveel suiker gebruikt omdat de caramel al vrij zoet is.
  • Laat de chocola rustig smelten in de magnetron. Ik doe het steeds per tien seconden. Chocola kan ook verbranden, dus doe dit rustig. Leg de plakken banaan op de caramel. Verdeel de slagroom over de banaan en besprenkel het met de gesmolten chocolade.
  • En nu smullen maar!
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.