Ga terug
+ servings

Valentijn dubbeldekkers

Valentijn dubbeldekkers: deze zachte koeken met heerlijke vanillecrème zullen het zeker goed doen bij je lief.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Ingrediënten koekjes

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 25 gram cacao poeder
  • snufje zout

Ingrediënten vanillecrème

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram poedersuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte)

Koekjes

  • Mix de boter en suiker romig in een kom. Voeg de eidooier en het vanille aroma toe.
  • Zeef vervolgens de bloem, cacao en zout boven de kom en meng dit alles goed door elkaar en maak er een bal van, laat deze bal een klein uurtje rusten in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 30 balletjes. Druk de balletjes een beetje plat en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Voor het hart reliëf druk je een uitstekertje voor de helft in het deeg, je stempelt als het ware.
  • Bak de koekjes in 15 minuten gaar, laat ze nog even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Vanillecrème

  • Smelt de boter in een schaaltje en zeef de poedersuiker erboven. Schenk de melk erbij en voeg het vanille aroma toe, meng dit tot een glad mengsel.
  • Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld zoek je gelijke maten bij elkaar. Op de ene helft schep je met theelepeltjes een beetje crème en drukt vervolgens het andere koekjes er op. Meng in een kommetje de rode en roze spikkels, ik heb Twinkle choco beads gebruikt, en rol de zijkanten van de koekjes hier doorheen.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!