Go Back
+ servings

Chocolade-kersen tulbandjes

Een perfect kerstrecept, bovendien zijn deze kleine tulbandje lekker licht omdat ze gemaakt zijn van chocoladebiscuit.
Porties: 6 tulbandjes

Instructies

  • Doe de biscuitmix met eieren en water in een kom. Mix 7-8 minuten op middelhoge snelheid tot het flink in volume is toegenomen.
  • Vet de bakvorm in met een bakspray of beetje boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot ongeveer 1-1,5 cm onder de rand.
  • Bak de tulbandjes in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze na het bakken op een rooster volledig afkoelen.
  • In de tussentijd kun je de mascarponeroom maken. Doe slagroom, mascarpone en vanillesuiker in een kom en mix tot het een stevige room is.
  • Voeg de kersenpasta toe en roer erdoor. Als je wilt kun je nog meer pasta toevoegen naar jouw eigen smaak. Doe de room in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

Decoreren

  • Als de tulbandjes zijn afgekoeld kun je ze vullen en versieren. Dat deed ikzelf op 2 manieren:
  • Manier 1: Snijd de tulbandjes horizontaal door. Spuit de vulling op de onderkant en zet de bovenkant van het tulbandje er weer op. Verwarm de chocoladestiften door ze in een glas met warm water te zetten. Spuit de verschillende kleuren chocolade afwisseling in de groeven van de tulbandjes. Strooi hier sterren- en sneeuwvlok sprinkles overheen.
  • Manier 2: Spuit de room bovenop de tulbandjes. Als krans of als losse toefjes. Versier de room met alle kerstsprinkles die je maar in huis hebt. Ik gebruikte crispy parels, sneeuwvlokken en sterren.
Tips

Breng de sprinkles pas aan voordat je ze serveert, zo voorkom je dat ze gaan smelten of gekleurde vlekken achterlaten op de room.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.