Go Back
+ servings

ROLO fudge

Rolo fudge. Stel je even voor: romige witte chocolade fudge, knapperige melkchocolade en zachte karamel. En dat in één hap. Succes gegarandeerd!
Porties: 40 tot 45 stukjes

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram witte chocola
  • 1 tl vanille extract
  • 5 rollen ROLO

Instructies

  • Bekleed een schaal of cakevorm met bakpapier. Hier giet je straks de fudge in. Ik gebruikte een schaaltje van ongeveer 20×12 centimeter voor een half recept. De helft van de ROLO’s strooi je vast over de bodem heen.
  • Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Zet op een laag vuur en roer tot alle chocolade is gesmolten. Voeg dan een theelepel vanille extract toe. Roer tot dit is opgenomen en giet de fudge in je schaal. Verdeel de andere helft van de ROLO’s over de fudge.
  • Je kunt de fudge ook met de magnetron maken trouwens, doe dit in intervallen van ongeveer 20 seconden en roer steeds even door.
  • Laat de fudge een beetje afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Na ongeveer 3 uur is de fudge hard genoeg om in blokjes te snijden.
Tips

Als je een feestje geeft zou ik vooral het hele recept maken (zo op, geloof mij). Anders kun je het recept ook prima halveren. Voor je eigen veiligheid, want je eet door tot het op is ;)

En je weet het: varieer gerust door melk of pure chocolade te gebruiken voor de fudge als je dat lekkerder vindt.

Bewaren

De blokjes ROLO fudge bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast. Daar zou je ze een week kunnen bewaren, maar ik denk niet dat ze zo lang zullen blijven staan.