Go Back
+ servings

Suikerkoekjes

Suikerkoekjes zijn de perfecte koekjes om als basis te gebruiken en te decoreren. Ze behouden namelijk goed hun vorm én zijn natuurlijk hartstikke lekker!
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast. Op Handige Baktips heb ik een handige tip hoe je je deeg snel en makkelijk kunt koelen.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 g°C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Zo heb je de perfecte basis om te gaan decoreren. Daar gebruik je bijvoorbeeld Royal icing voor, dat recept vind je hier!
Tips

Op zoek naar leuke how to’s om direct aan de slag te gaan? Kijk dan even op de pagina met how to’s voor koekjes decoreren 😉 .

Kun je nog wel wat tips en trucs gebruiken wanneer het aankomt op het decoreren van koekjes? Lees dan dit artikel even!

Bewaren

Alles over het bewaren van koekjes lees je hier!