Ga terug
+ servings

Langues de chat

Deze lekkere langues de chat (oftewel kattentongen) zijn ontzettend makkelijk te maken. Voor de koekjes heb je ook maar weinig ingrediënten nodig. Lekker uitproberen dus!
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 90 gram bloem
  • 3 eiwitten
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de boter met de mixer in 5 minuten tot een romig geheel, voeg de poedersuiker toe en roer tot het mengsel glad is. Meng de helft van de bloem en de helft van de eiwitten erdoor. Zodra die zijn opgenomen, kun je de rest van de bloem en eiwitten toevoegen. Roer de citroenrasp en de vanille erdoor en zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
  • Vul een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 8 mm met het beslag. Spuit strepen beslag beslag van 1,5 x 7,5 cm en 8 mm dik. Laat rondom steeds ten minste 5 cm vrij.
  • Bak de koekjes 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte), tot ze aan de randen goudbruin van kleur zijn. Draai de bakplaten tussendoor om als de koekjes niet gelijkmatig bruin kleuren. Laat ze afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om te verplaatsen. Wacht niet te lang, want dan plakken ze vast. Leg de koekjes op een rooster.
Bewaren

Je kunt ze 1 week bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.