Go Back
+ servings

Gevulde speculaas truffels

Een bijzonder lekker hapje voor Sinterklaas: gevulde speculaas truffels. Een snel en eenvoudig recept dat je zelfs zonder oven kunt maken. Ideaal!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram speculaasjes
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 50 gram amandelspijs
  • 300 gram melkchocolade
  • geschaafde amandelen

Instructies

  • Vermaal de speculaasjes tot fijne kruimels. Dit kan met een blender, maar je zou ze ook fijn kunnen stampen met een deegroller. Voeg dan de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een stevig soort deeg.
  • Van de spijs maak je kleine balletjes, die van mij waren ongeveer 3 gram per stuk. Neem een beetje van het kruimeldeeg en vouw het stukje spijs hier in. Eigenlijk zoals je ook doet bij de gevulde kruidnoten. Rol tot een mooie bal en zet ze even in de koelkast zodat ze een beetje steviger worden.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Als dit gesmolten is, voeg je de rest van de chocola toe. Roer tot alle chocola is gesmolten.
  • Haal de speculaas truffels uit de koelkast en dip ze één voor één in de chocolade. Doe dit met één of twee vorken. Laat de truffel even uitlekken boven het kommetje met chocola, voordat je ze verplaatst naar een met bakpapier beklede plaat. Terwijl de chocola nog nat is, strooi je wat geschaafde amandelen over de truffels.
  • Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips

Niet zo dol op amandelspijs? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zonder spijs maken.

Bewaren

Deze truffels kun je ook prima voorbereiden en bewaren, daar vertel ik je in dit artikel meer over.