Ga terug
+ servings

Pannenkoeken spiesjes

Lekker makkelijk en hartstikke lekker: pannenkoeken spiesjes. Wees niet bang om met de vulling te variëren, misschien is een hartige variant ook wel heel lekker!
Porties: 8 spiesjes

Ingrediënten

  • 4 pannenkoeken (volgens recept)
  • beleg naar keuze (jam, chocopasta, etc)
  • fruit naar keuze
  • 8 satéprikkers

Instructies

  • Laat de pannenkoeken na het bakken afkoelen en smeer ze in met een topping naar keuze. Ik vond zelf chocopasta erg prettig werken met smeren en oprollen (en het is erg lekker natuurlijk!).
  • Smeer een dun laagje over de gehele pannenkoek en rol hem dan op. Snij de uiteinden van de rol af en snoep deze vast lekker op. Van de rest snij je plakjes van ongeveer anderhalve centimeter dik. Maak wat kleine aardbeitjes schoon, grote aardbeien halveer je.
  • Neem een satéprikker en prik hier afwisselend een rolletje pannenkoek en een stukje fruit op.
Tips

Als je ze leuk wilt presenteren kun je ze ook in een stuk piepschuim of oase steken. Pak het blok in met pakpapier om het extra feestelijk te maken.

Bewaren

Bewaar de spiesjes in de koeling totdat je ze serveert, laat ze eventueel een uurtje eerder een beetje op kamertemperatuur komen.