Ga terug
+ servings

appel-speculaas kruimelcake

Een briljante variatie op de appel-kaneelcake is deze appel-speculaas kruimelcake. De kruimellaag voegt een heerlijke structuur toe.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 kleine appel

Kruimellaag

  • 60 gram boter
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram bloem
  • 40 gram havermout
  • snuf zout
  • 40 gram gehakte amandelen

Instructies

  • Maak eerst het cakebeslag. Klop boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bakmeel, zout en speculaaskruiden kun je tegelijk toevoegen, mix tot dit is opgenomen.
  • Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel ze door het beslag.
  • Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Maak dan de kruimellaag, hiervoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel over de laag cake, het wordt een goed dikke kruimellaag.
  • Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ook lekker: nog wat stukjes kruidnoot door de kruimellaag kneden.

Bewaren

In een afgesloten verpakking 4-5 dagen houdbaar.