Go Back
+ servings

Kleine geboorte taartjes

Weg met het beschuitje met muisjes, deze kleine sloffentaartjes met mascarponeroom en muisjes zijn nog veel lekkerder!
Porties: 12 taartjes (van 8 cm)

Ingrediënten

Bodem

Topping

Instructies

  • Maak de sloffenbodems volgens recept. Als je geen bakringen hebt, kun je ook een cupcakevorm gebruiken om ze in te maken, ze worden dan wel iets kleiner (heb je ook meer taartjes).
  • Bak de sloffenbodems in ongeveer 20-25 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat de bodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel vast de mascarponeroom maken.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de mascarponeroom.
  • Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik begon in het midden en werkte in een spiraal naar de rand toe waardoor je een mooie rozet krijgt.
  • Decoreer de geboorte taartjes met muisjes.
Tips

Voorbereiden? Bak dan de sloffenbodems en vries deze in, hier blijven ze tot 3 maanden goed. Wanneer je ze nodig hebt ontdooi je ze. Dan volg je de rest van het recept voor de mascarponeroom en muisjes decoratie.

Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.