Go Back
+ servings

Geboorte koekjes met muisjes

Deze brosse koekjes zijn perfect voor een babyshower of als kraamhapje. De shortbread geboorte koekjes met muisjes zijn ook nog eens makkelijk te maken.
Porties: 16 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram bloem

Ter decoratie

  • 150 gram witte chocolade
  • blauwe en/of roze muisjes

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg het vanille-extract en mix er vlot doorheen.
  • Als laatst voeg je de bloem toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 4 cm in doorsnede. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je de chocolade au bain marie smelten.
  • Dip de koekjes voor de helft in de chocolade, leg ze op een vel bakpapier en strooi er muisjes overheen. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips

Je kunt deze geboorte koekjes eenvoudig voorbereiden. De koekjes zelf (zonder chocolade en muisjes) bewaar je tot 3 maanden in de vriezer. Na ontdooien hoef je ze alleen nog maar in de chocolade te dippen. Invriezen met chocolade en muisjes raad ik niet aan, door vocht bij het ontdooien worden ze daar niet mooier op.

Bewaren

Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.