Ga terug
+ servings

Letter kaaskoekjes

Ter afwisseling op al het zoete snoepgoed rondom Sinterklaas, bedacht ik deze hartige letter kaaskoekjes met een vleugje paprikapoeder.
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 100 gram bloem
  • 0,5 tl paprikapoeder

Instructies

  • Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem en paprikapoeder toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met lettervormige uitstekers vormen uit het deeg totdat al het deeg op is.
  • Bak de kaaskoekjes in 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Tips

Je kunt de kaaskoekjes ook nog aftoppen met wat sesamzaad. Druk dit in het uitgerolde deeg voordat je losgaat met de uitstekers.

Bewaren

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.