Go Back
+ servings

'Beschuit met muisjes' baby truffels

Met slechts vier ingrediënten kun je deze heerlijke baby truffels maken die qua smaak doen denken aan het klassieke beschuit met muisjes.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram lange vingers
  • 100 gram MonChou (1 pakje)
  • 200 gram witte chocolade
  • muisjes roze of blauw

Instructies

  • Doe alle lange vingers in een blender of hakmolen en mix tot hele fijne kruimels.
  • Voeg de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een soort deeg.
  • Draai balletjes van dit ‘deeg’ en leg ze op een bord in de koelkast. Als ze lekker stevig zijn, dan smelt je de chocolade. Smelt twee derde van de chocola au bain-marie. Als dat gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot dit ook helemaal gesmolten is.
  • Haal de truffels uit de koelkast en dip deze een voor een in de chocola. In dit artikel heb ik wat handige tips voor het dippen van je truffels.
  • Na het dippen strooi je bovenop wat gekleurde muisjes. Laat de chocola helemaal uitharden voor je de truffels serveert.
Tips

Ben je nu zwanger en wil je dit hapje voorbereiden voor de geboorte? Maak de truffels dan t/m stap 3 en vries tot drie maanden in. Eenmaal ontdooid en in de chocolade gedipt blijven de truffels in de koelkast nog tot 4 dagen goed.

Bewaren

Meer weten over het bewaren van de truffels? Lees dan dit artikel op Handige Baktips. Al waren die tips hier niet nodig, ze waren zo op!