Go Back
+ servings

Speculaas crumble

Ik wordt altijd zo vrolijk van de geur en smaak van speculaaskruiden. Deze speculaas crumble viel bij mij ook ontzettend goed in de smaak. Probeer hem zeker uit!
Porties: 4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 peer
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelspijs
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 80 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 1 el speculaaskruiden

Instructies

  • Schil de appels en peer en snijd deze in blokjes. Maak kleine stukjes van de amandelspijs en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het appel-peer mengsel. Hussel dit allemaal door elkaar en stort het in een ovenschaal.
  • In een andere kom maak je het deeg voor de kruimellaag. Doe boter, bloem, suiker, zout en speculaaskruiden tegelijk in de kom en kneed dit tot een kruimelig deeg. Ik doe dit altijd met de hand, maar je kunt ook een mixer gebruiken.
  • Strooi de kruimels over de vulling, zorg dat het redelijk gelijk verdeeld is.
  • Bak de speculaas crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De crumble kun je zowel warm als koud serveren. Je kunt hem ook goed van tevoren maken en op het moment van serveren nog even opwarmen in de oven.