Go Back
+ servings

Sneeuwman Oreo truffels

Zijn deze sneeuwman Oreo truffels niet ontzettend leuk? Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en daarom ook leuk om samen met kinderen te maken.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 2 rollen oreo’s (28 koekjes)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 300 gram witte chocola
  • Zwarte en oranje eetbare stift

Instructies

  • In een keukenmachine of blender maal je de Oreo koekjes tot fijne kruimels. Meng de kruimels met de MonChou en kneed tot een soort Oreo deegje. Draai hier balletjes van. Leg de balletjes even in de koelkast terwijl je de chocola smelt.
  • Je kunt de chocolade au bain marie smelten, maar ook in de magnetron. In beide gevallen smelt je tweederde van de chocola. Doe dit in de magnetron met intervallen van 10 seconden en roer tussendoor steeds om.
  • Als de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom uit de magnetron of van het pannetje. Voeg de rest van de chocolade toe en roer door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Haal de Oreo balletjes uit de koelkast en dip deze één voor één in de chocolade. Het is makkelijk om een vork te gebruiken om ze uit het kommetje chocola te halen. Laat ze kort uitlekken boven het schaaltje voordat je ze op een vel bakpapier legt.
  • Als je parels als ogen gebruikt, bevestig je die terwijl de chocola nog zacht is. Wacht anders tot de chocolade is uitgehard. Teken dan met de eetbare stift een gezichtje op de truffels.
Tips

Heb je geen eetbare stiften? Het gezichtje kun je op verschillende manieren maken. Je zou bijvoorbeeld zwarte parels kunnen gebruiken voor de ogen en mond en marsepein voor een oranje neus. Wil je niet op harde parels bijten? Smelt dan een beetje pure chocolade voor de ogen en mond.

Bewaren

Oreo truffels kun je trouwens ook prima bewaren, hier lees je er meer over.