Ga terug
+ servings

Cranberry MonChou dessert

Dit cranberry MonChou dessert is super simpel te maken zónder oven. Lekker makkelijk en overheerlijk!
Porties: 8 tot 10 personen

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram MonChou
  • cranberry compote (volgens recept)

Instructies

  • Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige, maar nog iets kruimelige massa. Schep het mengsel in de potjes. Ik drukte de bodem ietsjes aan, maar dit hoeft niet per se. Druk de bodem in ieder geval niet te stevig aan, anders is het lastig met het lepeltje eruit te krijgen. Zet de potjes even in de koelkast zodat de bodem steviger wordt en afkoelt.
  • Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. In een andere kom meng je de suiker, vanillesuiker en MonChou tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix dit door elkaar. Mix niet te lang, anders wordt het mengsel te dun.
  • Schep de vulling op de koekbodem in de potjes en zet deze minstens 1,5 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.
  • Wanneer de vulling stevig genoeg is, verdeel je de cranberry compote over de potjes. Zet de desserts in de koelkast tot je ze serveert, dek ze af met folie (of het dekseltje).
Tips

De hoeveelheid boter is kleiner dan in het recept voor de hele taart. Het koekmengsel blijft zo iets kruimeliger, waardoor je een minder vaste bodem krijgt die beter uit de glaasjes te lepelen is.

Daarnaast is het recept ook prima te halveren als je met een kleiner gezelschap eet.

Bewaren

Dit dessert is prima voor te bereiden, je kunt het rustig al een dag van tevoren maken. Dan hoef je het na het kerstdiner alleen nog maar uit de koelkast te halen.