Go Back
+ servings

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Misschien wist je het al, maar brie en cranberry is een hele lekkere combinatie. Daarom zijn deze cranberry brie bladerdeeg hapjes zo ontzettend lekker!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • stukje brie
  • ongeveer een halve portie cranberry compote (volgens recept)

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze in vier delen. Bekleed een mini muffin vorm met de kleine plakjes bladerdeeg. Ik doe zelf de ietwat poederige kant tegen de bakvorm aan.
  • Verwijder de korst van de brie en snij er blokjes van. In elk bladerdeeg bakje leg je een blokje brie. Schep dan een theelepel cranberry compote in elk hapje.
  • Bak de cranberry brie bladerdeeg hapjes in 12 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • En nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de smaak? Ik kan je vertellen dat mijn vader en ik wel brie lusten, maar er niet heel erg dol op zijn. Bij deze hapjes was dat wel anders, beiden vinden we ze heerlijk! Deze hapjes laten maar weer eens zien dat kaas en fruit heel goed samen gaan.
Bewaren

Bladerdeeg hapjes zijn ook heel goed voor te bereiden en te bewaren. Daarover vertel ik je in dit artikel meer, van het bewaren tot het opnieuw opwarmen. Handig bij de voorbereidingen voor Kerst.