Ga terug
+ servings

Kerstkrans pavlova

Met deze kerstkrans pavlova maak je zonder twijfel indruk op je gasten. En het fijne is dat hij helemaal niet moeilijk te maken is.
Porties: 6 tot 8 personen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten (100 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl azijn
  • 0,5 el maïzena

Topping

  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 200 gram mascarpone

Decoratie

  • 100-150 gram rood fruit naar keuze

Instructies

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze schuimig. Voeg het suiker in delen toe, samen met de azijn en maïzena. Klop het schuim stijf.
  • Schep met een lepel de meringue op een vel bakpapier in de vorm van een krans. Als je het makkelijk vindt, kun je van tevoren een schaaltje met een potlood omtrekken op het bakpapier. Draai het velletje om en je het een goede indicatie voor het maken van de krans.
  • Bak de pavlova in 1,5 – 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).

Topping

  • Maak de mascarpone room door de slagroom met vanillesuiker stijf te kloppen. Roer de mascarpone een beetje los en voeg toe aan de stijve slagroom. Mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
  • Als de schuimkrans is afgekoeld kun je de topping aanbrengen. Maak de kerstkrans pavlova af met rood fruit.
  • Het schuim van de pavlova kun je al prima van tevoren maken, net als de topping. Overgebleven pavlova bewaar je afgedekt in de koelkast. Het valt reuze mee hoe zacht de meringue wordt door vocht uit de vulling, maar om het zekere voor het onzekere te nemen zou ik hem zo kort mogelijk van tevoren afwerken met de topping.
Tips

Je zou voor wat groen nog een paar blaadjes munt toe kunnen voegen, dan krijg je een beetje het idee van hulst. Ook een beetje poedersuiker staat prachtig bij een pavlova. Strooi dit er vlak voor serveren overheen.

Bewaren

De pavlova zonder room bewaar je buiten de koelkast. Je kan hem op de plaat afdekken met folie (en zo droog mogelijk houden). De room in de koelkast bewaren.