Go Back
+ servings

Suikervrije lemon curd

Deze suikervrije lemon curd is helemaal vrij van geraffineerde suikers maar nog steeds ontzettend lekker! Gebruik hem voor verschillende taartjes en gebakjes.
Porties: 1 potje vol

Ingrediënten

  • 40 ml citroensap
  • 2 eieren (M)
  • 2 el honing
  • 25 gram ongezouten roomboter (in kleine blokjes)

Instructies

  • Zet een pannetje water op het vuur en zet hier een kom op, de kom mag het water niet raken. In de kom klop je de eieren los, voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  • De kom zet je weer op het pannetje om het geheel au bain marie te verwarmen. Blijf roeren tot het mengsel tot het wat dikker wordt. Zet het vuur niet te hoog, je wilt niet dat het geheel te snel gaart waardoor klontjes (gestold ei) ontstaan. Gebruik eventueel een garde om goed te kunnen blijven kloppen.
  • Blijf roeren tot de lemon curd ongeveer even dik is als yoghurt. Giet het dan over in een potje, tijdens het afkoelen zal het nog wat verder indikken.
Tips

Ik gebruik het liefst boter in recepten, maar in dit recept zou je die ook kunnen vervangen voor kokosolie.

Deze suikervrije lemon curd kun je net als de normale lemon curd in allerlei taartjes en gebakjes verwerken.

Bewaren

De lemon curd kun je twee weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.